HET ORKEST

Het orkest "de Zeeuwse Muzikanten" heeft zich ontwikkeld tot een professioneel orkest en is onderdeel van de Arduinse bedrijven in het kader van werken en dagbesteding van stichting Arduin. Muzikanten van het orkest werken onder deskundige leiding én met hulp van vrijwilligers voor tenminste 2 dagdelen per week aan de ontwikkeling van het repertoire, het orkest en een bijzondere presentatie.

We bieden een volledig programma of een muzikale omlijsting van uw evenement. "De Zeeuwse Muzikanten" is een bijzonder orkest, omdat de orkestleden een  beperking hebben. Hun mogelijkheden, gedrevenheid, enthousiasme en liefde voor muziek is het bestaansrecht van dit orkest. Jaarlijks worden er zo'n 15 tot 20 concerten gegeven , regelmatig in combinatie met andere orkesten, bands, zangers of koren
Het orkest bestaat nu uit zo’n 30 mensen met een beperking, die 2 dagdelen per week voor het orkest in het Muziekcentrum werken. Ook personen die cliënt zijn of cliënt worden van stichting Arduin, kunnen auditie doen en werken in het orkest. Meespelen in het orkest De Zeeuwse Muzikanten is voor de muzikanten niet vrijblijvend, maar een deel van hun volwaardige dagbesteding.

Het orkest heeft zich ontwikkeld tot een orkest van mensen met én zonder beperking 
Muzikanten die graag in ons orkest willen meespelen worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen. We zoeken met name koor- muzikanten, blazers, strijkers, elektrische gitaar, latin percussion.

De presentatie van onze muzikanten is stijlvol, kleurrijk, spontaan en enthousiast. Het epertoire is veelzijdig; er worden zowel populaire als klassieke composities gespeeld. Naast de instrumentale stukken wordt bij een groot aantal nummers ook gezongen; in toenemende mate wordt musicalrepertoire gespeeld.

Orkest, half orkest of de band van de Zeeuwse Muzikanten
Vanuit het volledige orkest van "de Zeeuwse Muzikanten" kan ook een kleiner orkest, met ongeveer 20 muzikanten of met 13 muzikanten (de Band van de Zeeuwse Muzikanten) worden geformeerd. Ook is het mogelijk dat een groepje getalenteerde zangers/zangeressen een optreden verzorgen. Deze kleinere vormen van het orkest verzorgen eveneens een volledig programma of een muzikale omlijsting van uw evenement.

Achtergrond
Het orkest "de Zeeuwse Muzikanten" wordt beheerd door Stichting Arduin. Het orkest is in 1971 opgericht als drumkorps "de Tamboerijnen" en sinds 1996 musiceert het orkest in zijn huidige vorm en grootte onder de naam "de Zeeuwse Muzikanten". Het Muziekcentrum aan de J.V. Sprengerlaan 4 in Middelburg, is de thuishaven het orkest.

De algehele en muzikale leiding is in handen van artistiek leider René Koelemaij. Het orkest wordt organisatorisch en op de piano muzikaal ondersteund door Jetty Brakman. Een aantal vaste vrijwilligers assisteren en ondersteunen de orkestleden tijdens repetities, uitvoeringen, keyboardlessen en ritmelessen en helpen bij allerlei werkzaamheden.

Eén avond per week -op donderdagavond tussen 18.45 uur en 21.30 uur- vinden er repetities plaats in het Muziekcentrum van Stichting Arduin.